lunes, 16 de abril de 2007

Planejant sobre el País Valencià

El govern valencià del PP ha decidit que a partir del 25 d'abril TV3 ja no es veurà al seu territori. Els intents d'acord de reciprocitat pel qual es podria veure TV3 a València i Canal 9 a Catalunya que ha proposat la Generalitat no han prosperat. Sembla que Camps i companyia no en volen saber res.

Aquesta decisió atempta contra la llibertat d'expressió, l'ús de la llengua i el dret a la informació plural . Hi ha moltes persones al País Valencià que volen seguir veient Televisió de Catalunya, però encara que només fos una la que ho volgués veure, el govern valencià hauria de respondre a les seves peticions.

En aquest país es posen fronteres al món audiovisual. Les televisions autonòmiques només es poden veure al seu territori en format analògic. Per TDT sí que es veuen però les plataformes digitals encara s'han de fer comuns entre la població i avui en dia no cobreixen un gran nombre d'usuaris. Per tant, aquí la majoria no podem veure TeleMadrid o Canal Sur i ells no poden veure TV3.

D'altra banda, aquesta és una altra decisió anti-catalanista del govern de Camps. Es volen desvincular del català i la seva cultura de la manera que sigui. Volen fer evident el seu rebuig cap a les institucions i organismes catalans. Segur que en veurem més d'aquestes!

FOTOGRAFIA: Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.

1 comentario:

Oliver F. Domínguez dijo...

totalment d'acord, volen ser el menys semblants possible als catalans. Però treure Tv3 a qui la vol veure... els que no vulguin veure-la que no la posin.